ТУРЕЧЧИНА ВІДМОВИЛА РОСІЇ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ ВИРОБНИЦТВА БЕЗПІЛОТНИКІВ НА ЇЇ ТЕРИТОРІЇ

Туреччина не веде переговорів з Росією щодо співробітництва у виробницті безпілотників, повідомив міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу.

Таку ж думку в інтерв’ю Hurriyet висловив голова оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір.

«Я не можу сказати, що це можливо. Немає нічого, що ввійшло в наш порядок денний і почало працювати. Процес формується в рамках політики Турецької Республіки. Ми працюємо над технічною стороною питання», — зазначив Демір.

Раніше телеканал CNN Türk із посиланням на президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана повідомляв, що Росія зацікавлена у співпраці із турецькою компаніє Baykar Makina, яка виробляє відомі безпілотники «Байрактар». Раніше її гендиректор Халук Байрактар заявляв, що компанія не продаватиме Росії безпілотники Bayraktar.

24 липня українські ЗМІ повідомили, що Іран відправив Каспійським морем до Росії партію ударних дронів Shahed 129. Однак у США заявили, що не бачать ознак закупівлі російським Міноборони іранських військових безпілотників.

Спроби президента Росії Владіміра Путіна поглибити зв’язки з Іраном на тлі війни в Україні становлять «серйозну загрозу», вважає радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

Раніше Салліван попереджав, що Іран може почати постачати Росії бойові безпілотники для війни в Україні, зокрема, такі, які можуть нести озброєння. Російська делегація щонайменше двічі за останній місяць відвідувала аеродром Кашан у центральному Ірані, де вивчала безпілотники Shahed-191 та Shahed-129.

Одразу після оприлюднення цієї інформації міністр закордонних справ Ірану Хоссейн Амір-Абдуллахіан запевнив главу МЗС України Дмитра Кулебу, що Іран проти війни Росії з Україною та спростував твердження про постачання зброї.

Поделиться публикацией