МАСОВЕ ВБИВСТВО ПОЛОНЕНИХ В ОЛЕНІВЦІ — ВСЕ ПРО НОВИЙ ТЕРАКТ РФ

Масове вбивство українських військовополонених у колонії Оленівки влаштували найманці приватної військової компанії Вагнера за особистої команди російського олігарха Євгена Пригожина, який вважається власником ПВК. Про це 29 липня повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони.

У розвідці заявили, що теракт в Оленівці стався у новій споруді на території промзони, яку обладнали для утримання полонених, вивезених із «Азовсталі». Українських захисників перевели до будівлі два дні тому.

ГУР назвав убивство українських полонених в Оленівці свідомою провокацією й актом тероризму, який влаштували найманці ПВК Вагнера (Ліга) за особистою командою «кухаря Путіна» Євгена Пригожина. Наголошується, що організація й виконання теракту не було погоджено з керівництвом міноборони РФ

«Головна мета теракту – приховування фактів тотального розкрадання коштів, виділених на утримання українських військовополонених. Відомо, що 1 серпня на «об’єкт» мала прибути комісія з Москви для перевірки витрат виділених коштів та умов утримання бранців. Оскільки реальний стан будівлі й умови утримання в ній полонених не відповідали вимогам російського керівництва, «проблема» була вирішена шляхом знищення приміщення разом із розміщеними в ньому українцями», – повідомили у розвідці.

Ще однією метою вбивства полонених називається збільшення соціальної напруги в Україні, оскільки існує великий суспільний інтерес до долі захисників «Азовсталі».

Однак російські бойовики підтвердили, що самі винні в трагедії, що сталася у виправній колонії в Оленівці, де внаслідок злочинних дій армії РФ було вбито та поранено десятки українських  військовополонених. Про це розповіла Служба безпеки України, якій вдалося перехопити телефонні розмови, де рашисти зізнаються, що саме вони винні у тому, що сталося.

Перший командир полку «Азов» Андрій Білецький оголосив полювання на кожного окупанта, причетного до вбивства українських полонених в Оленівці.

У патронатній службі «Азова» заявили, що після обстрілу російські пропагандисти розпочали психологічну спецоперацію проти полку й українського суспільства.

Про те, що Росія розбомбила СІЗО в Оленівці, щоб приховати розстріли українських полонених, передав 29 липня і Генштаб ЗСУ

Там вважають, що Збройні сили Російської Федерації здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка, Донецької області, де утримувалися зокрема і українські полонені. Збройні сили України по району населеного пункту Оленівка ракетних і артилерійських ударів не завдавали.

В українському командуванні  наголосили, що російські окупанти переслідували, таким чином, свої злочинні цілі — звинуватити Україну у скоєнні «воєнних злочинів», а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування ЗС РФ на тимчасово окупованій території Донецької області.

«Ракетні війська і артилерія ЗС України, завдяки отриманій від країн-партнерів високоточній зброї, завдають винятково точних ударів тільки по військових російських об’єктах та в повному обсязі неухильно дотримуються принципів та виконують норми міжнародного гуманітарного права, ніколи не вели та не ведуть обстріл цивільної інфраструктури, тим більше місць, де ймовірно утримують військовополонених побратимів», — підкреслили в ГШ ЗСУ.

В Генштабі додали, що окупанти продовжують свої пропагандистські методи ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних Сил України в обстрілах цивільної інфраструктури та населення, приховуючи цим власні підступні дії.

«Відтак, такі заяви про нібито обстріли цивільної інфраструктури та населення  з боку Збройних Сил України є відвертою брехнею та провокацією, відповідальність за яку несе росія — країна-агресор, окупант і спонсор тероризму», — йдеться в заяві.

Вранці 29 липня  міністерство оборони Росії заявило про буцімто удар ЗСУ по території слідчого ізолятора в Оленівці на контрольованій Росією території Донбасу, де утримували українських військовополонених. За даними росіян, сорок полонених українців загинули, ще 75 постраждали.

Натомість українська розвідка повідомила, що зафіксувала удари по Оленівці з боку базування російських військ.

Поделиться публикацией