РОСІЯ НА ОФІЦІЙНОМУ РІВНІ ПІДТРИМАЛА СТРАТУ БІЙЦІВ «АЗОВА» — ПОВІДОМЛЕННЯ ПОСОЛЬСТВА

Після трагедії в Оленівці, де росіяни масово вбили частину військовополонених захисників з «Азовсталі», посольство РФ в Британії опублікувало цинічну заяву, в якій підтримало «принизливу страту» бійців полку «Азов».

Повідомлення вони опублікували на офіційній сторінці диппредставництва у Твіттер.

«Бойовики «Азова» заслуговують розстрілу, але смерті не через розстріл, а через повішення, бо вони не справжні солдати. Вони заслуговують на принизливу смерть», — йдеться в повідомленні офіційного посольства Росії у Британії.

Нагадаємо, російські окупанти в ніч на 29 липня здійснили прицільний артилерійський розстріл колонії з військовополоненими захисниками з «Азовсталі» в Оленівці, внаслідок якого загинуло 53 українських військових, ще 75 отримали поранення.

В Центрі досліджень армії, конверсії та роззброєння у коментарі «ОПК» висловили переконання в тому, що після такої заяви посольства РФ вже немає сумніву – теракт зі знищення «азовців» здійснено за особистою вказівкою кривавого міжнародного злочинця Путіна.

Президент Володимир Зеленський зібрав термінову нараду з головами всіх силових відомств, після чого вони звернулися до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста з вимогою направити своїх представників, Уповноваженого ВР з прав людини та представників Об’єднаного центру з пошуку та звільнення полонених на територію цієї колонії.

Підписанти нагадали, що ключовою умовою евакуації захисників Маріуполя з території заводу «Азовсталь» було зобов’язання російської сторони перед міжнародними організаціями щодо збереження життя та здоров’я українських захисників. Ця гарантія була цинічно порушена.

Офіс генерального прокурора відкрив справу за ч. 2 статті 438 КК України – порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним убивством. Офіс президента України та МЗС закликали світову спільноту відреагувати на зухвалі дії Кремля. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний пообіцяв, що українці помстяться за загиблих.

Поделиться публикацией