СЛАБКІСТЬ УКРАЇНСЬКИХ ВМС ПРОВОКУЄ АГРЕСИВНІ ДІЇ РФ НА МОРІ

 

Україна має реагувати на морську повзучу анексію Росії, зокрема, у Керченській протоці офіційними заявами і зверненнями до світових інституцій відносно грубого порушення Москвою норм міжнародного права. Про це сьогодні на прес-конференції заявив, президент компанії UA.RPA,  заступник міністра оборони України (2014р), заступник начальника Генштабу (2012-2013рр) адмірал Ігор Кабаненко

Він повідомив, що у 2015-му російська сторона запевняла: будівництво Керченського мосту аж ніяк не вплине на судноплавство в Азовському морі, та, відповідно, на товарообіг в азовських портах України – Маріуполі та Бердянську. Однак габарити залізничної арки мосту, яку встановлюють росіяни, обмежують прохід через цю акваторію до українських портів суден, надводний габарит яких більше 33 метрів.  За словами Кабаненко,  українські порти зазнають величезні збитки: у випадку Маріуполя — це близько 30% перевалки!

Окрім того, адмірал наголосив: всі питання, які нині стосуються морської акваторії України, загострені. «При цьому українські ВМС крайнє обмеженні у реагуванні на такі загрози. І ця слабкість, по суті, є провокуючою щодо дій агресора», — зазначив Ігор Кабаненко.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией
-->