ФАКТИЧНО ВСЯ ТЕРИТОРІЯ УКРАЇНИ ЗНАХОДИТЬСЯ ПІД ПРИЦІЛОМ РОСІЙСЬКИХ РАКЕТ — КАБАНЕНКО

 

РФ зробила ставку на ракетну зброю. Вона провела відповідну передислокацію сил, аби наблизити носії ракетної зброї, у тому числі, до України. І сьогодні фактично вся територія нашої держави знаходиться у зоні ураження російськими ракетами. Про це сьогодні під час прес-конференції у Києві, аналізуючи трансформацію загроз для України, повідомив президент компанії UA.RPA,  заступник міністра оборони України (2014р), заступник начальника Генштабу (2012-2013рр) адмірал Ігор Кабаненко.

За його словами, зараз на анексованому півострові Росія розмістила ракетні комплекси с крилатими ракетами, підводні кораблі, підводні човни, системи дальнього спостереження, системи радіоелектронної боротьби, «ТріумфС-400» — новітні системи ППО тощо.

«Наприклад, крилаті ракети «Колібр», призначені для нанесення удару по берегових об’єктах, мають дальність 2000 і більше кілометрів. Отож фактично вся Україна знаходиться у зоні ураження цими ракетами», — повідомив Кабаненко.

Він зазначив: ситуація у морі та біля моря сьогодні є несприятливою для України з точки зору реальних загроз. «Сьогодні всі без виключення українські об’єкти, які знаходяться у морі, берегова та портова інфраструктура знаходяться під прицілом цих ракетних систем», — сказав він.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией
-->