СБУ ОПРИЛЮДНИЛА ДОДАТКОВІ ДОКАЗИ ЩОДО НЕЗАКОННОГО ПОСТАЧАННЯ ВІЙСЬКОВИХ ТОВАРІВ З РФ

Служба безпеки України оприлюднила нові докази у справі щодо незаконного постачання військових товарів з РФ. Відповідна інформація була надана сьогодні на спеціальному брифінгу, в якому взяли участь представники СБУ та Офісу Генерального прокурора.

Про це 25 березня ц.р. повідомили в прес-службі Служби безпеки України.

Нагадаємо, що Служба безпеки розслідує протиправну схему із ввезення поза митним контролем військових запчастин і товарів подвійного призначення з Російської Федерації, які згодом продавали державним підприємствам оборонної сфери за завищеними цінами.

За версією слідства, організаторами та учасниками цієї схеми є колишній народний депутат Семен Семенченко та Євген Шевченко, відомий як «позаштатний агент НАБУ».

Наразі Євгену Шевченку, а також Андрію Рогозі (фігуранту низки кримінальних проваджень і журналістських розслідувань щодо корупційних схем, пов‘язаних з ДК «Укроборонпром») повідомлено про підозру за ч.2 ст. 333 Кримінального кодексу України. Про це розповів керівник Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області Олег Головаш.

Він зазначив, що на викриття такої незаконної схеми вдалося вийти завдяки злагодженій роботі з протидії створенню незаконних воєнізованих формувань. «Адже існування подібних організацій є загрозою для держави. В результаті ми отримали досить багато доказів протиправної діяльності», — заявив Олег Головаш.

Також на брифінгу було надано аудіозапис розмов одного з організаторів схеми незаконного постачання військових товарів з РФ. Окрім того, оприлюднено листування фігурантів справи у Telegram.

«Встановлені Службою факти незаконного постачання зброї з РФ засвідчують відсутність у організаторів схеми будь-якого бажання зміцнити обороноздатність нашої держави. Мова йде виключно про приватні мотиви. Отримані дані повністю розвіюють міф, що окремі особи нібито допомагали державі. Як ви бачите, вони закуповували цю групу товарів (клістрони, які використовуються для запуску ракет зенітно-ракетного комплексу С300, — ред.) за ціною у 30 тис. доларів, а продавали оборонним підприємствам – за 200 тис. доларів. Тобто ми бачимо, що про допомогу та відстоювання державницьких інтересів тут мова не йде», — повідомив начальник 2 Управління СБУ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Костянтин Невмержицький.

«Слідчі та негласні слідчі розшукові дії у кримінальному провадженні, проведені у відповідності до чинного кримінального процесуального законодавства та під судовим контролем», — додав представник Офісу Генпрокурора Ян Стрелюк.

 

 

Поделиться публикацией