РОСІЯ ПЕРЕКИДАЄ У КРИМ ДЕСАНТНО-ШТУРМОВИЙ ПОЛК — ШОЙГУ

У цьому році будуть посилені західні і південні рубежі Росії — в Пскові закінчиться розгортання третього десантно-штурмового полку 76-ї дивізії, в Криму в Феодосії буде розміщений 56-ї десантно-штурмової полк.

Про це 25 березня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение», посилаючись на на колегію Міноборони РФ та заяву глави військового відомства генерал армії Сергій Шойгу.

«Повітряно-десантні війська сьогодні вийшли на новий якісний рівень оперативного реагування на загрози військової безпеки країни», — констатував міністр РФ.

Він зазначив, що в рамках нарощування бойових можливостей військ в цьому році планується завершити розгортання третього десантно-штурмового полку 76-ї дивізії в Пскові, крім того, до кінця року переформувати 56-ю десантно-штурмову бригаду в 56-ї десантно-штурмової полк з пунктом постійного базування в Феодосії.

За його словами, частка сучасного озброєння і військової техніки в ВДВ досягла майже 72%. Так, в лютому в війська вступив десятий батальйонний комплект модернізованих бойових машин десанту. До кінця року будуть поставлені ще два. Укомплектованість військовослужбовцями за контрактом становить 72% від загальної чисельності.

Завершено державні випробування захищеного автомобіля спеціального призначення «Тайфун-ВДВ».«Всього в поточному році в ВДВ планується провести понад 2,5 тис. Заходів, спрямованих, в тому числі, на якісну підготовку до стратегічного вченню» Захід-2021 «. В ході цього вчення вперше буде здійснена викидання парашутно-десантного батальйону на БМД-4М із застосуванням сучасних засобів десантування, проведено апробацію перспективних керованих парашутних вантажних систем », — вказав Шойгу.

Як підкреслив глава Міноборони РФ, в 2021 році для зміцнення міжнародного військового співробітництва ВДВ спільно з арміями іноземних держав візьмуть участь в 55 заходах в Росії і за її межами, включаючи сім навчань.

«Важливо відзначити, що діяльність Повітряно-десантних військ спрямована не тільки на підвищення бойового потенціалу, а й на вдосконалення системи управління, розвиток об’єктів інфраструктури, зокрема, в Республіці Крим, Псковської і Омській областях», — додав генерал армії.

Поделиться публикацией