РОСІЯ ЩЕ МАЄ ПОТЕНЦІАЛ І ЗАПАС КОМПЛЕКТУЮЧИХ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА РАКЕТ – МОУ

Росія вистріляла по Україні приблизно половину наявних ракет, але ще має потужності і певний запас комплектуючих для виготовлення нових. Про це в ефірі національного телемарафону повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передала “Українська правда”.

Це Ганна Маляр заявила у відповідь на запитання журналіста, який попросив прокоментувати дані британської розвідки, згідно з якими у Росії суттєво зменшилась кількість високоточних ракет, тому вона все частіше вдається до використання старих ракет і бомб.

«Потрібно просто зрозуміти, це виключно ми говоримо про цифри. Ми також оголошували, що за нашими даними, там більше половини ракет уже запущені. І цифри називали, скільки там ракет – близько 2 тисяч… Але. В цих цифрах важливо розуміти, що в РФ є ресурс для того, щоб воювати далі, це (минув) невеликий термін (повномасштабна війна в Україні триває 75-й день – ред.)”, – сказала Ганна Маляр.

Комплектуючі Росія закупила наперед, вочевидь передбачаючи, що будуть введені санкції через вторгнення в Україну. Тому поки він не вичерпається, росіяни ще можуть виробляти ракети.

Поделиться публикацией