ПАВЛО БУКІН: ОПК ПОТРЕБУЄ ТРАНСФОРМАЦІЇ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ПОЛІТИКИ

Європейський ринок цікавий для України з точки геополітичного вибору, політичних орієнтацій, практичного партнерства, зокрема, у контексті отримання технологій. Цей ринок істотно відрізняється від наших традиційних ринків Азії, Африки або пострадянського простору.

Про це наголосив Генеральний директор ДК «Укроборонпром» Павло Букін в інтерв’ю виданню «Дефенс-експрес». За його словами, для роботи в Європі необхідно керуватися не тільки технічними стандартами Північноатлантичного альянсу, а й економічними правилами, прийнятими в ЄС.

«З огляду на курс України на євроінтеграцію і НАТО нашим суб’єктам ВТС, державним та приватним оборонним компаніям доведеться диверсифікувати наукові та виробничі зв’язки з іноземними партнерами, налагоджувати співробітництво з країнами Європи та державами-членами Альянсу», – наголосив Букін.

Він відзначив, що це вимагатиме трансформації зовнішньоекономічної політики, адаптації всіх форм діяльності розробників, виробників озброєнь та військової техніки, самих спецекспортерів до умов європейського ринку.

Поделиться публикацией