ОПЕРАТИВНА ПАУЗА РОСІЙСЬКИХ ОКУПАНТІВ НА ФРОНТІ ЗАВЕРШИЛАСЬ – ISW

Російські окупаційні війська завершили свою оперативну паузу на фронті і міністр оборони РФ Сергій Шойгу віддав наказ своїм військам знову переходити до активних наступальних дій на сході України.

Про це у своєму звіті за 16 липня повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW)

Як повідомляють аналітики інституту, 16 липня Сергій Шойгу наказав командувачу Південною групою генералу армії Сергію Суровкіну та командувачу Центральною групою генерал-полковнику Олександру Лапіну посилити наступальні дії на всіх напрямках. «Але темпи відновлення російського наступу, ймовірно, будуть коливатися або сповільнюватися протягом найближчих днів, – припускають аналітики. 16 липня російські війська здійснили менше наземних ударів на всіх напрямках, ніж 15 липня, але 16 липня посилили артилерійські та ракетні удари».

Експерти здивовані, чому для ведення бойових дій на Донбасі Шойгу призначив двох командувачів. Вони певні, що для втілення вдалих операцій на такому короткому відрізку потрібен один кваліфікований командувач.

«Неспроможність Кремля використати оперативну паузу для реорганізації російської військової командної структури в Україні та його рішення зберегти замість цього спеціальну командну структуру є дуже дивним. Очевидне подвійне командування двома високопоставленими генералами над операціями на дуже невеликій території може перешкодити подальшим операціям Росії», – йдеться у звіті.

Поделиться публикацией