НОВА РОБОТИЗОВАНА СИСТЕМА SAHAR НА ПЛАТФОРМІ ROBATTLE ВІД ІЗРАЇЛЬСЬКОЇ КОМПАНІЇ

Israel Aerospace Industries (IAI) оголосила про завершення розробки автономної системи виявлення та нейтралізації саморобних вибухових пристроїв. Робот здатний виявити та нейтралізувати саморобні вибухові пристрої та міни. Також у планах компанії – створення автономних роботів-бульдозерів.

Про це 24 жовтня ц.р. повідомив http://defence-ua.com/, посилаючись на Defence Update. Наразі робот буде переданий замовнику для проведення оперативних випробувань, тестування та оцінки.

 

Новий робот є членом сімейства Sahar – роботів, що проводять попередню розвідку та розмінування територій. Оригінальний Sahar базується на автомобілі Bobcat та має низку датчиків та сенсорів для автономного виконання більшості завдань. Нова версія використовує створену IAI платформу Robattle 6×6, потужна модульна платформа, розроблена для роботизованих систем.

«Система Sahar отримала передові датчики та автономні навігаційні пристрої, щоб створити унікальне рішення для очищення небезпечних маршрутів, яке до цього часу здійснюються військовими», – розповідає генеральний директор відділу робототехнічних систем Мейр Шабтай. Робот має низку датчиків для виявлення та нейтралізації мін та саморобних вибухових пристроїв. Система також поєднує в собі корисні пристрої різних типів для виявлення вибухівки на поверхні та під землею, а також низку технічних рішень для нейтралізації. Датчики дозволяють виявити приховану вибухівку в складних умовах та видалити її за необхідності за допомогою леза, встановленого на транспортному засобі. Маневри та виявлення мін чи вибухівки здійснюється автономно, тож військові залишаються в безпеці протягом усієї місії.

 

 

 

Кожен пристрій сімейства Sahar використовує адаптовану для задоволення потреб клієнтів систему. Вона складається з робототехнічної платформи, корисного навантаження та систему управління, забезпечує швидку інтеграцію та адаптацію до виконання місії на будь-якій місцевості.

 

 

 

Компанія IAI в рамках окремої програми також планує перетворити Caterpillar Dozers на автономні роботизовані бульдозери, що будуть виконувати низку завдань у небезпечних районах, зокрема усунення перешкод, підготовка та будівництво оборонних позицій. Пристрій отримав систему виявлення об’єктів та може працювати за будь-яких погодних умов.

Поделиться публикацией