НВК «ІСКРА» ПРОПОНУЄ СТВОРИТИ СТАНЦІЮ РАДІОТЕХНІЧНОЇ РОЗВІДКИ, ЩО БУДЕ КРАЩА ЗА «КОЛЬЧУГУ»

КП «НВК «Іскра» здійснює підготовку до проведення робіт з розробки конструкторської документації на модернізовану станцію перешкод засобам радіозв’язку відповідно до потреб МОУ. Планується сформувати станцію на базі однієї транспортної одиниці з розширеними функціональними можливостями та роботою в розширеному частотному діапазоні. Станція забезпечить створення прицільних за частотою та часом радіоперешкод, проведення пошуку, прослуховування, аналізу і запису характеристик виявлених засобів радіозв’язку, включаючи засоби зв’язку з ППРЧ. Реалізація цього проєкту дозволить забезпечити Збройні сили України засобами РЕБ, що жодними чином не поступаються кращим зарубіжними зразкам, а за деякими показниками і перевершують їх.  На даний час  підприємством ведуться роботи по затвердженню тактико-технічного завдання на проведення ДКР  і підготовці контракту на розроблення конструкторської документації та виготовлення першого дослідного зразка.

Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» повідомив головний конструктор оглядових радарів НВК «Іскра» Дмитро Семенов.

За його словами, зокрема, казенним підприємством пропонується відкрити дослідно-конструкторську роботу (ДКР) «Резидент», в ході якої буде створена сучасна станція радіотехнічної розвідки (СРР), що значно перевищить технічні можливості відомої але вже застарілої «Кольчуги».

«Нами підготовлено технічні і цінові пропозиції щодо відкриття цієї ДКР. Пропозиції оформлені належним чином і передані відповідним структурам Міністерства оборони України. Тепер ми очікуємо від Міноборони подальших кроків», – повідомив головний конструктор оглядових радарів НВК «Іскра».

Поделиться публикацией