БПЛА «СОКІЛ-300» МОЖЕ БУТИ ОСНАЩЕННИЙ НОВИМИ КЕРОВАНИМИ БОЄПРИПАСАМИ

 

Розвідувально-ударний БПЛА «Сокіл-300», концепт якого ДККБ «Луч» вперше представило 6 листопада, може бути оснащенний новими керованими боєприпасами, які влучають у ціль за допомогою лазерного підсвітлювача.

Про це 9 листопада ц.р. повідомило агентство Defense Express, посилаючись на представників компанії ДержККБ «Луч». Повідомляється, що усі необхідні напрацювання для виготовлення таких боєприпасів вже зроблені.

 

Як відомо, у всіх протитанкових керованих ракетних комплексах наземного та повітряного базування ДержККБ «Луч» застосовує лазерну променеву систему наведення. Оператор після пуску ракети тримає марку прицілу на цілі, а все інше — до моменту влучення — робить напівавтоматична лазерна система наведення. Управління ракетою здійнюється за допомогою лазерного променя, дані з якого отримує прийомний пристрій, що розташований у задній торцовій частині ракети.

 

Проте наскільки швидкими темпами будуть реалізуватись проєкти зі створення нових боєприпасів — буде залежати від того, які технічні вимоги до безпілотника «Сокіл» будуть сформовані Генеральним штабом Збройних сил України та Міністерством оборони.

 

Безпілотний літальний аппарат «Сокіл» призначений для спостереження, патрулювання з повітря, проведення розвідки та нанесення ударів на оперативно-тактичну глибину, зокрема, на морі. Так окреслює ключові риси свого переспективного проєкту керівництво ДККБ «Луч». При цьому на перше місце виносяться завдання саме розвідки. З вже додатковою можливістю нанесення «хірургічних» ударів власним озброєнням.

Поделиться публикацией