НА СЬОГОДНІШНІЙ ДЕНЬ НАША КРАЇНА НЕ ГОТОВА ДО ВИКОРИСТАННЯ ПОСЛУГ ПРИВАТНОГО СПЕЦЕКСПОРТЕРА — ТАРАС ШИЙКО

Кожен виробник продукції повинен мати права на реалізацію власних виробів. В нього не повинно бути обов’язкових посередників. Не важливо чи приватних чи державних.

Таку думку висловив директор ДП СЗТФ «Прогрес» Тарас Шийко в інтерв’ю передачі «Security Talks с Валентином Бадраком» на телеканалі «Апостроф».

«Кожен виробник має вибирати як йому працювати. Чи намагатися продавати продукцію власними силами чи продавати через спецекспортера. Він має розпоряджатися своєю продукцією згідно чинного законодавства», — пояснив він.

Крім того Т. Шийко заявив, що на сьогоднішній день наша країна до цього не готова.

«Ми втратимо контроль над цим процесом, а торгівля зброєю – це не просто бізнес, а військово-технічна політика. Це рішення не на часі. Але, я розумію, що спецекспортер в тому вигляді, в якому він існує також не може бути. Всі виробники повинні намагатися працювати  самостійно на ринках, а якщо є економічна необхідність, то вони матимуть змогу звернутися до спецекспортера. Все повинно бути економічно обґрунтовано», — вважає він.

Відповідаючи на питання про майбутнє вже існуючих спецекспортерів, Т. Шийко наголосив, що продавати також треба вміти.

«Продавати треба вміти. Це – також професія. Багато приватних виробників це зрозуміли. Просто поїхати і продати не вдається», — пояснив він.

Крім того,  директор ДП СЗТФ «Прогрес» додав, що треба розуміти особливості різних країн, мати зв’язки та знати, в які двері стукати.

«Якщо спецекспортери будуть професійними, мобільними, ефективними, то вони будуть працювати й надалі і ніхто не буде відмовлятися від партнерства з такою структурою», — переконаний він.

Поделиться публикацией