НАРАЗІ УКРАЇНА НЕ ГОТОВА ПОТЯГНУТИ ВИНИЩУВАЧІ У ФІНАНСОВОМУ ПЛАНІ – ЕКСПЕРТ

Наразі Україні не треба шукати винищувачі. Країна не готова потягнути їх фінансово.

Про це в програмі «ВЕРЕСЕНЬ» розповів директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

«На сьогоднішній день Україні потрібно продовжувати співпрацю з Туреччиною у сфері безпілотної авіації. Тим паче, турецькі безпілотники будуть оснащенні українськими двигунами. Крім того, вже існує перший експортний контракт на безпілотник Akinci», — пояснив В. Бадрак.

В ході програми, експерт наголосив, що такі безпілотники певною мірою можуть доповнювати ті винищувачі, що вже в Україні є.

До того ж, експерт розповів, що в 2023 році Туреччина планує створити перший безпілотний літак. То ж необхідно замислитися над можливістю завдяки новим технологіям та ВТС здійснити гіперстрибок у переозброєнні ЗСУ»

Підсумовуючи, В. Бадрак наголосив, що Туреччина має зацікавленість до України, а саме їм потрібні пожежні літаки Ан-32П, а президенту Туреччини Р. Ердогану сподобався літак Ан-158.

«В Україні є головки самонаведення, які кращі ніж на російських ракетах С-400 «Тріумф» та ще ряд передових технологій, які дуже цікаві Туреччині», — додав директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння.

Поделиться публикацией