МОДИФІКОВАНІ МОРСЬКІ БЕЗПІЛОТНИКИ МОЖУТЬ АТАКУВАТИ ЦІЛІ У БУДЬ-ЯКІЙ ТОЧЦІ ЧОРНОГО МОРЯ — ДЕХТЯРЕНКО

За час свого існування вони уразили вже 11 російських кораблів та Керченський міст.

Речник СБУ Артем Дехтяренко розповів, що нові модифіковані надводні Sea Baby можуть перевозити вантаж, вага якого становить тону, на тисячу кілометрів, що дозволяє Службі діставатися до цілі практично у будь-якій точці Чорного моря. Під час телемарафону він зауважив, що оновлений безпілотник відрізняється від минулих моделей не лише технічними характеристиками, але й зовнішнім виглядом.

Дехтяренко розповів, що у 2022-му у світі не було альтернативи українським морським дронам. Приміром, західні зразки були великими, неманевровими та їх легко виявляли ворожі радіолокаційні станції. «Сьогодні дрон вартістю у 8,5 млн грн знищує військовий корабель ворога вартістю у декілька десятків мільйонів доларів», — заявив речник СБУ, нагадавши, що Sea Baby вже встигли атакувати 11 кораблів окупантів та Керченський міст.

Нагадаємо, морські дрони — це власна технічна розробка Служби безпеки. Їх назва — «Морський малюк», SeaBaby. Ці дрони, обладнані 850 кг бойовою частиною (стара модифікація), збирають на одному з підземних підприємств України.

Поделиться публикацией