ЗАКУПІВЛЯ 55 ФРАНЦУЗЬКИХ ВЕРТОЛЬОТІВ ДЛЯ МВС Є НЕГАТИВНИМ ПРИКЛАДОМ РУЧНОГО РЕЖИМУ УПРАВЛІННЯ ОБОРОНКОЮ – ДИРЕКТОР ЦДАКР

Для ручного режиму управління оборонкою характерні приклади, які пов’язані з інтересами певних груп людей. Наприклад, закупівля французьких вертольотів за нечувані суми (Україна підписала договір про закупівлю для МВС 55 французьких вертольотів за півмільярда євро, — «Апостроф»). Про це зазначив директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак в інтерв’ю «Апострофу» 8 липня.

«Ці гроші фактично вкрадені в українського вертольотобудування і літакобудування, тому що якщо ці гроші пустити на замовлення, наприклад, трьох-чотирьох літаків і двох десятків вертольотів, то ми отримаємо національний сплеск», — вважає військовий експерт.

За його словами, закупівлі іноземної техніки і технологій повинні здійснюватися тільки у суворій відповідності з певними правилами, коли немає національного виробника — а коли у нас є національний виробник, такого не повинно бути.

Бадрак зауважив, що можна по-різному ставитися до заводу «Мотор Січ», але це 30 тисяч осіб в Запоріжжі, в ДП «Антонов» близько 10 тисяч осіб, у Харкові, гадаю, близько 3 тисяч літакобудівників. Ще близько 15 заводів, пов’язаних з літако- і вертольотобудуванням. Черкаський «Фотоприлад» робить оптико-електронні системи наведення для вертольотів.

Він наголосив, що величезна кількість заводів, і якщо підсумувати, це близько 50 тисяч осіб, які позбавлені замовлень тільки тому, що є таке рішення якоїсь групи людей – пролобіювати якусь річ, не замислюючись, якої це завдасть шкоди національному машинобудуванню.

Поделиться публикацией