ДО УКРАЇНИ З РФ НАМАГАЛИСЯ ДОСТАВИТИ КОМПЛЕКТУЮЧІ ДО ПАРАШУТІВ

З Росії до України везли комплектуючі до парашутів, що переміщувалися через державний кордон без відповідної сертифікації.

Про це 17 грудня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на пресслужбу ДПСУ.

Прикордонники Луганського загону спільно зі співробітниками митниці виявили ці товари  в пункт пропуску «Мілове».

На Луганщині, автомобілем марки «Шевроле» наш співвітчизник прямував з РФ в Україну та віз незадокументовану продукцію

Під час огляду транспортного засобу оглядова група виявила 10 парашутних комбінованих уніфікованих приладів, – повідомили в ДПСУ

Такі пристрої призначені для розкриття ранця парашута або введення в дію інших пристроїв, що розкривають парашут та можливо є товарами подвійного використання.

Комбіновані уніфіковані парашутні прилади виявлені при обшуку автомобіля

З Росії до України везли комплектуючі до парашутів. Комбіновані уніфіковані парашутні прилади виявлені при обшуку автомобіля Фото: ДПСУ

В ході спілкування з громадянином України було з’ясовано, що комплектуючі парашутної системи він придбав на території РФ. Збувати напівавтомати планував вже на території України через інтернет-магазини.

Для прийняття подальшого правового рішення товар та авто прикордонники передали співробітникам компетентних правоохоронних органів.

Міжнародна передача товарів подвійного використання супроводжується спеціальними документами як суб’єкту здійснення такої діяльності, так і спеціальної сертифікації об’єкту міжнародної передачі. А ось у «кур’єра» жодних дозвільних документів, ні на товар, ні на передачу такого товару не було.

У березні 2020 року під час спроби незаконного переміщення товарів військового призначення, співробітники СБУ затримали одного з учасників групи контрабандистів на території Дворічанського району Харківської області.

 

З позашляховика зловмисника правоохоронці вилучили 11 електромагнітних пристроїв, що використовуються для комплектування російської авіаційної техніки, а також 64 інфрачервоних патрона, призначених для захисту російських літаків від керованих ракет.

Проведено понад 30 обшуків на території Харківської та Миколаївської областей. Вилучено продукцію військового призначення, документи офшорних та фіктивних компаній, банківські платіжні картки, а також кошти, можливо здобуті злочинним шляхом.

Відзначається, що двом учасникам групи слідчі Управління СБУ в Харківській області повідомили про підозру за ч. 2 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України. Готуються повідомлення про підозру іншим учасникам групи за статтями 263, 333, 201 КК України.

 

 

Поделиться публикацией