ДЛЯ ПОВІТРЯНИХ СИЛ ЗСУ ВІДРЕМОНТУЮТЬ ЩЕ ОДИН ВИНИЩУВАЧ

Для Повітряних Сил ЗСУ відремонтують ще один навчально-бойовий винищувач Су-27 УБ.

Про це 26 листопада ц.р. повідомив Український мілітарний портал.

Днями до запорізького авіаремонтного підприємства «МіГРемонт» було помічено транспортування Су-27 з бортовим номером 69. Даний літак було виготовлено у 1990 році, він перебуває на озброєнні у 39 бригаді тактичної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України. Літак двомісний у навчально-бойовій версії, або як їх ще називаються «спарка».

На початку цього року запорізьке державне авіаремонтне підприємство «МіГРемонт» вже передав до Повітряних Сил ЗСУ одну відремонтовану «спарку». На літаку замінили двигуни, провели ряд ремонтних робіт, що у комплексі дозволило продовжити ресурс експлуатації навчально-бойового Су-27УБ щонайменше на 12 років.

Минулого року підприємство відремонтувало для Повітряних Сил ЗСУ певну кількість Су-25 та Су-27, про передачу одного з таких літаків ми повідомляли. Винищувачі Су-27, передані у 2019 році, за обсягом ремонту та удосконалень дещо відрізняється від інших літаків звичайних версій. Перед передачею у частину, інженери та льотчики Повітряних Сил ЗСУ провели процедури з перевірки літаків Су-27 та виконали ознайомчі польоти на летовищі запорізького авіаційного ремонтного підприємства.

За оцінками авіаінженерів, після ремонту винищувачів Су-27 дозволить їм перебувати в бойовому складі ПС ЗСУ щонайменше десять років.

 

 

 

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией