ЧЕРЕЗ ІСНУЮСУ СИСТЕМУ ДОЗ МАЄМО ПРОСТІЙ ПІДПРИЄМСТВА ПРОТЯГОМ 4-5 МІСЯЦІВ — ДИРЕКТОР ДПВТП ВІТАЛІЙ НАСІКОВСЬКИЙ

Система укладення договорів потребує змін, вважае керівник Державного Південного виробничо-технічного підприємства Віталій Насіковський.

«Сьогодні маємо таку ситуацію: перші договори у цьому році – з командуванням ПС ЗСУ та його військовими частинами – почали погоджуватися у середині травня, а термін виконання до 1 жовтня, за винятком одного договору до 30 листопада. Таким чином, простій підприємства склав 4-5 місяців. Зарплата працівникам в першому півріччі нараховується, але кошти на її покриття відсутні, а це призводить до штрафних санкцій. Існуюча система розрахунково-калькуляційних матеріалів, що застосовується в договорах, не дозволяє і в подальшому компенсувати понесені втрати при простої, навіть прибуток закладений в договорах не покриває їх. В договорах позначається гранична, а не договірна ціна виконаних робіт, яка потім корегується з врахуванням фактично понесених витрат, а це ускладнює не тільки розрахунки по договорах а і в результаті призводить до зменшення тендерної ціни.  І це відбувається кожного року» — вважає директор ДПВТП.

«Вихід з цієї ситуації ми бачимо тільки  в застосуванні в договорах 2021 року положень Закону України «Про оборонні закупівлі», — підсумував Насіковський.

Повний текст інтерв’ю з директором ДПВТП — за посиланням http://opk.com.ua/в-холдингу-радарні-системи-замість-к/

Поделиться публикацией