ГОЛОВНИЙ ВІЙСЬКОВИЙ ПРОКУРОР ВИЗНАВ, ЩО ОХОРОНА ВІЙСЬКОВИХ АРСЕНАЛІВ «Є НІКЧЕМНОЮ»

Охорона військових арсеналів «є нікчемною», — заявив заступник генерального прокурора — головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі телеканалу ZIK 28 жовтня.

Крім того, за його словами, Генеральний штаб заборонив запускати військових прокурорів на територію військових частин для дослідження і перевірки стану зберігання і охорони складів.

«Після вибухів в Калинівці, військові прокурори в межах кримінального провадження пішли для дослідження і перевірки стану зберігання і охорони іншх складів, які ще залишилися. Але за розпорядженням начальника Генерального штабу було заборонено запускати військових прокурорів на територію військових частин», — повідомив військовий прокурор.

Як відомо, навколо складів під Вінницею, де сталися вибухи, вилучено понад 2,7 тис. снарядів.

Як повідомляв «Главком», в ніч на 27 вересня в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Військова прокуратура внесла до ЄРДР відомості за фактом вчинення диверсії у місті Калинівка Вінницької області, де напередодні сталася пожежа на військових складах, загалом відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення.

Збройні сили України посилили охорону військових об’єктів по всій країні.

Президент Петро Порошенко звернувся до керівників Генпрокуратури, СБУ, Нацполіції з вимогою знайти і притягнути до відповідальності винних у трагедії в Калинівці Вінницької області.

Поделиться публикацией
-->