БТР-3ДА НАРЕШТІ ЗАМОВИЛИ ДЛЯ УКРАЇНСЬКОЇ АРМІЇ — ЕКСПЕРТ

 

Днями нарешті були підписані документи, які передбачають виготовлення БТР-3ДА для ЗСУ. Це буде перше замовлення «трійок» за цей рік для армії в рамках ДОЗу. Про це повідомив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

Виробник машин — Державне підприємство «Київський бронетанковий завод». У цьому році підприємство виготовляло БТР-З лише для Національної гвардії. Армія з замовленнями  попри потреби  зволікала. Як зазначає експерт,  зокрема, через проблеми з визначенням ціни та претензії до бронювання.

«ХКБМ здійснило всі необхідні доопрацювання, які завод реалізував у металі. Тепер, сподіваємось, крига скресла і робота для армійців у заводу таки буде», — повідомив  він.

Нагадаємо, раніше деякі ЗМІ із посиланням на Національне антикорупційне бюро України повідомляли, що Київський бронетанковий завод замість заявленої якісної бельгійської сталі для виробництва БТРів закупив українську із зниженими параметрами кулестійкості. Мовляв, цю сталь виготовив Лозовський ковально-механічний завод.

Як повідомив Сергій Згурець, після перевірок НАБУ претензій до корпусів з Лозової не було. «Бо Лозова їх виготовляла по усталеній процедурі. Були нюанси при обстрілах. Після чого ХКБМ провело доопрацювання для посилення бронювання корпуса у певних частинах. Це, серед іншого якраз і вплинуло на затримки із замовленням», — пише Згурець.

У коментарі інформагентству «Оборонно-промисловий кур’єр» генеральний директор Лозовського ковельно-механічного заводу Василь Черномаз сказав, що претензії до броні висувалися не обґрунтовано.

«До нас приїжджала комісія у квітні 2016 року за участю представників і інституту Патона, і Укроборонпрому, і СБУ. Пройшлися по всьому потоку – перевірили результати термообробки броні. Все було у відповідності із технологією та вимогами, які закладені у конструкторській документації», — розповів він.

Співрозмовник агентства зазначив, що із КБТЗ Лозовський ковельно-механічний завод працює по певному замовленню. А що стосується підписаних документів щодо виготовлення БТР-3ДА для ЗСУ, в нього ще немає інформації.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией
-->