ВМСУ ОЧІКУЮТЬ У 2021 РОЦІ ЗАКУПІВЛЮ ТУРЕЦЬКИХ БАК

Військово-Морські Сили України очікують у 2021 році закупівлю турецьких безпілотних авіаційних комплексів Bayraktar.

Про це 4 січня ц.р. повідомив портал Арміяinform, посилаючись на командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України контр-адмірала Олексія Неїжпапа в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Для застосування у Чорноморській та Азовській операційній зоні Bayraktar матимуть покращені тактико-технічні характеристики, наприклад, збільшену дальність польоту. Задіємо їх для висвітлення надводної обстановки, забезпечення дій сил як на березі, так і на морі», – розповів Олексій Неїжпапа.

За його ловами, Україна повинна використовувати всі існуючі способи отримання необхідних кораблів, тому домовилася про виробництво турецьких корветів типу ADA.

«Українські суднобудівні заводи повинні мати технології, що відповідають стандартам НАТО. А завдяки корвету типу ADA ми матимемо доступ до таких технологій. Справа у тім, що будівництво корветів типу ADA розпочнеться на турецькій верфі, після чого його добудовуватимуть на нашій, в Україні», – заявив Олексій Неїжпапа.

Як повідомляла АрміяInform, у жовтні 2020 року Міністр оборони України Андрій Таран та Президент Директорату оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір підписали Меморандум, де, зокрема, було окреслено наміри започаткувати й імплементувати спільні проєкти з будівництва бойових кораблів, безпілотних літальних апаратів та всіх видів турбінних двигунів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией