2021 США В РАМКАХ ПІДТРИМКИ УКРАЇНИ ПЕРЕДАДУТЬ ЩЕ ТРИ КАТЕРИ «АЙЛЕНД»

Українські військові моряки зі складу екіпажів патрульних катерів класу «Айленд» незабаром вирушать для проведення подальшого навчання в Балтіморі, штат Меріленд, США, де під керівництвом американських інструкторів пройдуть 10-тижневий курс навчання.

Про це 4 січня ц.р. повідомив портал Інтерфакс-Україна, посилаючись на Міноборони.

Як зазначається в повідомленні, українські екіпажі працюватимуть безпосередньо на катерах під час виходів у акваторії, навчаться самостійно експлуатувати головні двигуни, дизель-генератори й допоміжні системи. На практиці перевірять роботи бортових систем, засобів навігації, зв’язку й іншого катерного обладнання й технічних засобів американського виробництва.

«Майбутні екіпажі катерів класу «Айленд» вже пройшли посилену підготовку в Україні. Передусім курс із поглибленого вивчення англійської мови. Моряки вдосконалювали штурманську підготовку, підготовку в питаннях боротьби за живучість, тренувалися на сучасних навчально-тренажерних комплексах і детально вивчали матеріальну частину катерів класу «Айленд», — розповіли в Міноборони.

«Це катери Берегової охорони США, які в подальшому збільшать бойові спроможності ВМС України під час виконання завдань в операційних зонах Азово-Чорноморського регіону. Нині ці катери проходять у США відповідне технічне обслуговування й доозброєння. Очікується, що три «Айленди» надійдуть до України морським шляхом до кінця першого півріччя цього року. Ці катери передадуть нашому флоту вже з бойовими модулями та встановленими на борту корабельними системами американського виробництва», — йдеться в повідомленні.

У відомстві уточнили, що поточного року США в межах підтримки України у сфері безпеки та оборони передадуть додатково ще три катери цього проєкту.

У Міноборони нагадали, що в листопаді 2019 року до бойового складу ВМС ЗСУ ввійшли перші два патрульні катери класу «Айленд», які отримали назви «Старобельск» і «Слов’янськ» і вже виконують завдання у басейні Чорного моря.

У відомстві також анонсували створення у складі ВМС України до кінця поточного року повноцінного дивізіону патрульних катерів класу «Айленд».

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией