ЯК КОРИСНІ ІДІОТИ В ЗАХІДНИХ МЕДІА ПІДТРИМУЮТЬ МІЖНАРОДНИЙ ТЕРОРИЗМ: ПРО ДЕСТРУКТИВНІ ІДЕЇ ВИДАННЯ TIME

Постійний представник України при ООН Сергія Кислиця прокоментував внесення президента РФ Путіна до переліку претендентів на звання «Людина року» за версією журналу Time. Відповідний коментар він розмістив у соцмережі Х, повідомляє Укрінформ.

Журнал Time 2 січня 1939 року назвав Адольфа Гітлера «Людиною року» за попередній рік, зазначив Кислиця. «Гітлер став у 1938 році найбільшою загрозливою силою, з якою сьогодні стикається демократичний, волелюбний світ», — так пояснив журнал свій вибір. Відтоді Time відзначав і інші суперечливі постаті, такі як Йосип Сталін, Усама бен Ладен, аятола Хомейні та Володимир Путін, зазначив Кислиця. Журнал стверджує, що обирає людей року, аналізуючи, наскільки широко про них розповідали ЗМІ протягом року. «За цією логікою, що більше висвітлення, то більше визнання», — зауважив постпред. Він нагадав, що після визнання Гітлера «Людиною року» в 1938 році було вторгнення в Польщу, а після аналогічного визнанням Путіна у 2007-му сталося вторгнення в Грузію у 2008 році. «Можна замислитися над тим, чи є таке «визнання» морально прийнятним, і яким цілям воно сприяє», — додав Кислиця, наголосивши, що було б трагічно, якби у 2024-му повторилися сценарії 1938-1939, 2007-2008 років.

Дипломат також пояснив, що його «новорічним побажанням, яке поділяють багато людей по всьому світу», є перекреслений портрет Путіна а-ля Гітлер на обкладинці Time від 7 травня 1945 року. Журнал Time 4 грудня оприлюднив імена дев’яти претендентів на звання «Людина року 2023», серед яких фігурує Путін.

Поделиться публикацией