ФРАНЦІЯ У СЕРПНІ ВИКОНАЛА РІЧНИЙ ПЛАН ЩОДО ПІДГОТОВКИ УКРАЇНСЬКИХ ВІЙСЬКОВИХ

Франція у серпні виконала річний план щодо підготовки українських військових. Однак продовжуватиме тренування українських новобранців для успішного контрнаступу.

Про це 14 серпня ц.р. повідомив портал Арміяinform, посилаючись на повідомлення міністра збройних сил Франції Себастьян Лекорню.

«У серпні ми досягли мети, яку поставили перед собою на рік, підготувавши 6000 українських солдатів, розділених між Францією та Польщею. Зрештою, ми продовжуватимемо підготовку українських військових. Український контрнаступ справді потребує нового покоління солдатів, яких потрібно навчати», — сказав Себастьян Лекорню.

Він підкреслив: Франція продовжує підтримувати Україну, постачаючи озброєння та військову техніку. Йдеться, у першу чергу, про самохідну артилерійську установку нового покоління Caesar, легку бронетехніку, як-от AMX-10 RC та VAB.

«Щомісяця ми постачаємо українцям снаряди калібру 155 мм. Ми також активно працюємо у напрямку «земля-повітря», що дозволяє як захистити цивільну інфраструктуру (оскільки росіяни відновили глибокі удари), так і поле бою завдяки доставці франко-італійської батареї SAMP/T, або з нашою поставкою Mistral і Crotale», — зазначив французький міністра збройних сил.

 

Поделиться публикацией