АЕРОРОЗВІДКА 5 АРТИЛЕРІЙСЬКИХ БРИГАД ЗСУ ОТРИМАЛА 5 БЕЗПІЛОТНИХ КОМПЛЕКСІВ SHARK

Аеророзвідка 5 артилерійських бригад Збройних сил України отримала 5 безпілотних комплексів Shark. Розвідувальні БПЛА передав благодійний фонд «Повернись живим» у співпраці з мережею АЗК «ОККО».

Про це 14 серпня ц.р. повідомив Мілітарний.

Дрони придбані за кошти небайдужих у межах проєкту «ОКО ЗА ОКО».

Тепер вітчизняні розвідувальні авіаційні комплекси Shark допомагатимуть виконувати бойові завдання українським артилеристам. Безпілотні комплекси отримали аеророзвідники таких артилерійських бригад ЗСУ:

  • 26 АБр імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича;
  • 40 ОАБр імені Великого князя Вітовта;
  • 47 окрема артилерійська бригада;
  • 48 окрема артилерійська бригада;
  • 55 ОАБр «Запорізька Січ».

Наразі на передовій вже працюють 19 з 25 комплексів Shark які фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» придбав спільно з мережею АЗК «ОККО» у рамках проєкту «ОКО ЗА ОКО».

До кожного комплексу входять:

  • 2 борти з Full HD камерою, оснащеною електрооптичним сенсором з 30-кратним оптичним збільшенням та додатковим цифровим зумом. Вона здатна відстежувати цілі навіть при швидкості руху об‘єкта 100 км/год;
  • пускова установка-катапульта;
  • наземна станція управління з системою навігації та робочими місцями зовнішніх пілотів, інтегрована у прохідну автівку.

живим» стартувала 1 листопада минулого року.

На купівлю БПЛА вітчизняного виробництва вдалося зібрати 325 мільйонів гривень. Збір цих коштів тривав близько п‘яти місяців і завершився у квітні цього року.

Перший розвідувальний комплекс Shark вже отримали аеророзвідники однієї з артилерійських бригад ЗСУ.

Перед початком роботи з новою технікою військові проходять відповідне навчання. 25 екіпажів для управління БПЛА готували ще під час збору коштів.

Shark

Безпілотний авіаційний комплекс Shark – розробка компанії Ukrspecsystems. Безпілотник оснащений високонадійним модулем зв’язку та сучасною системою камер, які дозволяють заглибитися у тил ворога до 60 км та вести спостереження на відстані до 5 км від БПЛА до об’єкта.

Поделиться публикацией