У КАЗАХСТАНІ ПРОВЕЛИ ВИПРОБУВАННЯ БМ «БАРИС 8×8»

Paramount Group, африканська глобальна оборонна та аерокосмічна компанія і її спільне підприємство в Казахстані, Kazakhstan Paramount Engineering (KPE), оголосили про те, що Міністерство оборони Казахстану знаходиться на завершальній стадії випробувань «Барис 8×8», що передують прийняттю на озброєння збройними силами країни.

 

Про це повідомив 11 березня Defense Express з посиланням на прес-службу Paramount Group.

 

«Барис» (у перекладі з казахської мови означає «Сніговий Барс»), що базується на базі бойової броньованої машини (ББМ) Mbombe 8 розробки та виробництва Paramount Group, був розроблений для задоволення зростаючого попиту на багатоцільові і високо мобільні броньовані платформи.

 

Зимові випробування що були проведені в Казахстані, включали денні та нічні стрільби з озброєння нової башти «Барис 8×8», оснащеної 30 мм автоматичною гарматою 2A42 та 7,62 мм кулеметом, що виготовлено спільно казахстанською компанією Казахстан Аселсан Інжиніринг (КАЕ) та турецькою компанією ASELSAN.

 

Зимові випробування «Барис 8×8» розпочались на початку грудня 2017 року з активних заводських випробувань з метою доведення та оптимізації спільного використання систем озброєння, базової машини та башти. Випробовування проводились на одному з танкових полігонів в центральній частині Казахстану.

 

180307 mbombe 8 BARYS new turret

Зимові випробування включали стрільби з озброєння нової башти «Барис 8×8»/ Фото: Paramount Group

 

Директор заводу KPE в Астані Йохан Дельпорт (Johan Delport) зазначив: «У ході випробувань переважали найсуворіші зимові умови, аналогічні умовам Сибіру. В цей період температура впала до -45 градусів по Цельсію, і в реальності відчувалась з огляду на комплекс погодних факторів на рівні -60 градусів по Цельсію».

 

«У таких умовах всі найдрібніші деталі і підсистеми могли бути оцінені з максимальним ефектом. Були успішно протестовані такі системи як: система підігріву двигуна перед запуском, акумуляторні батареї, система обігріву кабіни, електрична система, рульове управління і підвіска та ін. Бойова машина виключно впоралося з усіма проблемами протягом усіх випробувань».

 

За даними розробників, кострукція цієї ББМ дозволяє встановлювати широкий спектр систем озброєнь. Це дозволяє отримати бойову машину, яка може бути затребувана збройними силами в країнах по всьому світу.

 

Система озброєнь тестувалася як під час денних, так і нічних стрільб, як з при стрільбі з місця, так і в русі з використанням системи стабілізації. 30-мм гармата, яка має дальність стрільби понад 2000 метрів, успішно продемонструвала свої характеристики в важких погодних умовах.

 

180307 mbombe 8 BARYS new turret 2

Випробування, що були проведені в Казахстані, включали денні та нічні стрільби «Барис 8×8»/ Фото: Paramount Group

 

Бойова машина «Барис 8×8» та інші ББМ від Paramount будуть випускатись на заводі броньованих машин Kazakhstan Paramount Engineering в Астані площею 15 000 кв. метрів – найбільшому в Європі бронетанковому заводі в Центральній Азії і першому заводі по виробництву оборонної продукції з такими можливостями в Казахстані. Він має здатність виготовляти понад 200 бойових машин розробки Paramount Group, що адаптовані до місцевих умов, на рік.

 

Айвор Ічикович, засновник та виконавчий голова компанії Paramount Group заявив: «Створення наших бойових машин за допомогою місцевих партнерів в Казахстані показує, що ми можемо виробляти високотехнологічну продукцію в будь-якій точці світу. Однією з найважливіших тенденцій сучасної оборонної промисловості є зростаюча вимога суверенних держав до розвитку власних можливостей з виготовлення озброєнь та воєнної техніки.

 

Створення оборонних промислових комплексів у наших країнах-замовниках завдяки виникненню стратегічних альянсів стало основою нашої промислової філософії. Наше партнерство сприяло інноваціям, трансферу технологій, місцевому виробництву, розвитку навичок та роботі по всьому світу».

 

Новина по темі: КАЗАХСТАН ПРОДОВЖИТЬ СПІВПРАЦЮ З ДП “ЗАВОД 410 ЦА” ПО ВІДНОВЛЕННЮ І МОДЕРНІЗАЦІЇ ЛІТАКІВ

 

«Барис 8×8» — це адаптована до експлуатації в суворих умовах версія ББМ Mbombe 8 розробки та виробництва Paramount Group. Сімейство бойових броньованих машин Mbombe з колісними формулами 4×4, 6×6 та 8×8 має більше 80% загальних компонентів, щоб скоротити витрати на забезпечення їх життєвого циклу. На переконання представників Paramount Group, подібна універсальність приносить значні вигоди для експлуатантів за рахунок більшої ефективності та значної економії коштів на організації технічного обслуговування та матеріально-технічного забезпечення.

 

На додаток до «Барис 8×8», компанія Kazakhstan Paramount Engineering збільшила виробництво та постачання до збройних сил Казахстану ББМ «Арлан» (локалізована версія БТР Marauder розробки та виробництва Paramount Group). У листопаді 2017 р. Paramount Group поставила партію БМ «Арлан» силам спеціального призначення ЗС Казахстану. Останні постачання БМ «Арлан» сприяють тому, що ця машина з’являєnься на озброєнні ЗС, сил спеціального призначення та інших силових структур Республіки Казахстан.

 

Довідка Defense Express:

 

Згідно з інформацією виробника, основні тактико-технічні характеристики БМ Mbombe 8 / «Барис 8×8» є такими:

  • Вага брутто — 28 т;
  • Споряджена маса — 19 т;
  • Вантажопідйомність — 9 т (включає систему озброєнь, боєкомплект, екіпаж та спорядження);
  • Силова установка складається з 6 циліндрового двигуна з турбонаддувом та 6-ступеневої автоматичної коробки передач;
  • Максимальна швидкість — 110 км / год;
  • Запас ходу — 800 км
  • БМ забезпечує балістичний захист по корпусу на рівні 3+ та захист днища машини від вибуху на рівні 4а та 4б по STANAG 4569.
Поделиться публикацией