УКРАЇНА ІМОВІРНО ОТРИМАЄ ВІД НОРВЕГІЇ БМП CV90

Міністерство оборони Норвегії звернулось до генштабу країни з проханням розглянути можливість передачі БМП CV90 Україні.

Про це 1 лютого ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на норвезьке видання TV 2.

Міністерство оборони повідомило виданню, що уряд планує зробити більший внесок у військову допомогу Україні та постійно оцінює, чи варто Норвегії надсилати Україні більше зброї та військової техніки.

Уряд постійно розглядає питання про те, чи повинна Норвегія надсилати Україні більше зброї. Ми не коментуємо ці оцінки та будь-які поточні чи майбутні внески. Ми маємо хороший діалог з Україною та союзниками щодо потреб. Ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде потрібно“, – заявив міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам для TV 2.

CV 9030N (Strf 9030)  — експортний варіант сімейства бойових машин CV90, розроблений на замовлення збройних сил Норвегії консорціумом BAE Systems і Bofors. Зараз армія країни має 164 таких БМП.

Бойову машину прийняли на озброєння під індексом Strf 9030. Це норвезька версія БМП CV90 першого покоління, відома як CV90 Mk I.

Спеціально для експортного контракту бойову машину замість стандартної 40-мм автоматичної гармати Bofors L/70 озброїли 30-мм автоматичною гарматою Bushmaster II.

Окрім цього, CV 9030N відрізняється від шведської CV 90 більш потужним двигуном потужністю 605 к.с. та додатковим люком командира десанту з правого боку в кормовій частині БМП.

Захист машини дозволяє витримувати влучання 30-мм снарядів.

Норвегія модернізувала частину своїх бойових машин піхоти CV9030N до рівня CV90 Mk IIIb. Це найдосконаліший варіант, який зараз знаходиться на озброєнні.

Варіант Mk III CV90 – це краща і новіша версія БМП CV90 Mk II, яка має покращені електронні системи, живучість та мобільність

Оновлення електронної архітектури CV 9030N у версії Mk III зробило БПМ повністю цифровою. Мобільність бойової машини покращила модернізована підвіска. Адже після модернізації БМП змінилося співвідношення її потужності до ваги. Броню машини у зонах протимінного захисту та верхньої напівсфери зміцнили, а горизонтальний захист покращили системою додаткового модульного бронезахисту.

 

Поделиться публикацией