США ПОПОВНЯТЬ РАКЕТАМИ ІЗРАЇЛЬСЬКУ СИСТЕМУ «ЗАЛІЗНИЙ КУПОЛ»

Сполучені Штати докладають зусиль для досягнення миру на Близькому Сході, але водночас підтримують право Ізраїлю на захист від ракетних атак.

Про це 21 травня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на заяву президента США Джо Байдена.

За словами американського лідера, з цією метою США поповнять ракетами ізраїльську систему «Залізний купол».

«Щойно я мав розмову з прем’єр-міністром Нетаньяху. Сьогодні я також говорив з президентом Єгипту аль-Сісі», — повідомив президент США. Він підкреслив, що в результаті була підтверджена готовність сторін до безумовного припинення бойових дій у регіоні.

Водночас, за словами Байдена, у розмові з Нетаньяхєу він підтвердив, що США повною мірою «підтримують право Ізраїлю на самозахист від невибіркових ракетних ударів» з боку ХАМАС та інших угруповань у Секторі Гази.

«Прем’єр-міністр (Нетаньяху. – Ред.) висловив вдячність за систему «Залізний купол», яку наші країни розробляли разом, і яка врятувала незлічені життя ізраїльських громадян… Я запевнив його зі свого боку в повній підтримці щодо поповнення ізраїльської системи «Залізний купол» для забезпечення оборони та безпеки в майбутньому», — підкреслив Байден.

Нагадаємо, «Залізний купол» — це мобільна всепогодна система протиракетної оборони, здатна перехоплювати та знищувати ракети, снаряди, БПЛА та літаки. Основне її призначення – захист цивільного населення. В Ізраїлі розгорнуто 10 таких батарей, які продемонстрували високу ефективність під час останніх масованих ракетних ударів ХАМАС та інших екстремістських.

Поделиться публикацией