США ДОПОМОГЛИ УКРАЇНІ СТВОРИТИ СИСТЕМИ ППО, ЯКІ СТРІЛЯЮТЬ ЗАХІДНИМИ РАКЕТАМИ

США в рамках проекту “FrankenSAM” допомогли Україні отримати два типи зенітних ракетних комплексів, що здатні стріляти західними ракетами. Про це пише AP з посиланням на високопоставленого чиновника Пентагона.

Зокрема, вдалося створити ЗРК, що може вести вогонь авіаційними ракетами AIM-9M “Sidewinder”. При створенні імпровізованої зенітної системи використали радари та інші компоненти, які надали союзники США та України. У співпраці американських та українських інженерів народилось технічне рішення, яке дозволить ЗРК “Бук” вести вогонь ракетами RIM-7. США має велику кількість таких зенітних ракет, тоді як кількість доступних оригінальних ракет “Бука” вже обмежена.

Американці розраховують, що FrankenSAM дозволить суттєво посилити можливості української системи ППО у період, коли очікується нова хвиля обстрілів української енергетичної інфраструктури. Також посадовець зазначив, що США повертають до життя систему HAWK, для якої є велика кількість ракет. Ця система, за його словами, вже використовується в Україні.

Поделиться публикацией