РУМУНІЯ ПОЧАЛА РОЗГОРТАННЯ ВИРОБНИЦТВА РАКЕТ-ПЕРЕХОПЛЮВАЧІВ ДЛЯ СИСТЕМ PATRIOT

Румунія почала розгортання виробництва ракет-перехоплювачів SkyCeptor для систем протиповітряної та протиракетної оборони Patriot.

Про це 3 серпня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на видання Defense Romania та керівника відділу наземних і протиповітряних систем оборони компанії Raytheon Тома Лаліберті.

Він підтвердив, що американська Raytheon та румунська Electromecanica Ploiesti підписали другий меморандум щодо виробництва ракет-перехоплювачів Skyceptor в Румунії.

18 місяців тому ми підписали меморандум з Electromecanica про виробництво Skyceptor в Румунії. Сьогодні вдень [першого серпня] Raytheon, уряд Румунії та Electromecanica підписали другий меморандум про взаєморозуміння щодо виробництва ракет SkyCeptor у Румунії“, – зазначає Лаліберті.

Після його підписання Raytheon і Electromecanica розпочнуть спільне проєктування та будівництво виробничого підприємства, на якому виготовлятимуться ракети SkyCeptor.

Потужності майбутнього підприємства мають покривати потреби збройних сил Румунії та іноземних замовників. Raytheon очікує, що європейська частина із 19 країн-операторів Patriot буде забезпечуватись ракетами, виробленими в Плоєшті.

Представник Raytheon наголосив, що компанія інтенсивно працює над передачею технологій і наданням технічної підтримки для запуску виробництва ракет в Румунії.

Проте на початковому етапі компоненти Skyceptor будуть виробляти в США та Ізраїлі, а в Румунії відбуватиметься остаточне складання.

 

Поделиться публикацией