ПВК «ВАГНЕР» НЕ ВТРАТИЛА ФІНАНСУВАННЯ З БЮДЖЕТУ РФ

Попри так званий заколот Євгєнія Прігожина, його компанії не втратили фінансування з бюджету РФ. За останній місяць після так званого заколоту вони уклали держконтрактів на щонайменше 2 млрд рублів, що може свідчити про збереження схеми фінансування «ПВК Вагнер».

Про це 3 серпня ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на російський проект «Агентство».

Журналісти проаналізували держзакупівлі, в яких брали участь компанії, які раніше пов’язували з Пригожиним. Найбільші підряди за останній місяць фірми Пригожина отримали на організацію гарячого харчування школярів у містах Московської області. В сумі це 1,6 млн рублів.   Серед інших держзамовників послуг харчування у компаній голови «ПВК Вагнера» після заколоту збереглися кілька лікарень Москви та Московської області.

Усі проаналізовані договори укладено з цивільними держустановами.

«З інформацією про держконтракти на харчування військових на сайті держзакупівель ознайомитись неможливо, оскільки вони засекречені. Про те, що структури Пригожина постачають військовим харчування, раніше говорив сам засновник «ЧІК Вагнера», а також Владімір Путін», — зазначає видання.

Журналісти припускають, що продовження роботи держзамовників із компаніями, пов’язаними з Пригожиним, може свідчити про те, що держава зберегла схему фінансування операцій ПВК Вагнер в Африці через держконтракти. Те, що така схема існує, визнавав сам Пригожин у листі до Шойгу, опублікованому його прес-службою 10 червня.  Зокрема проросійські проекти в Африці, Сирії та інших арабських країнах фінансуються через держконтракти для групи компаній, якою управляє «Конкорд».

 

Поделиться публикацией