ПУТІН ВІДСТОРОНИВСЯ ВІД ПРІГОЖИНА, ОЧЕВИДНО ВИБІР ЗРОБЛЕНО НА КОРИСТЬ СПЕЦСЛУЖБ ТА КЕРІВНИЦТВА АРМІЇ

Кремль розірвав зв’язок із Прігожиним та його найманцями, організатору ПВК вимкнули телефони та анулювали перепустки.

9 березня Прігожин заявив, що його відключили від усіх російських урядових каналів зв’язку через публічні заклики надати військовим Вагнера більше боєприпасів.

«Щоб перешкодити мені просити боєприпаси, вони відключили всі спеціальні урядові телефонні лінії в усіх офісах і підрозділах Вагнера… і заблокували всі мої перепустки до відомств, відповідальних за прийняття рішень», — повідомив Прігожин.

За останні тижні Прігожин неодноразово публічно просив російських військових надати його бойовикам більше боєприпасів для продовження штурму Бахмута і навіть прямо звинуватив російське Міноборони у поганому поводженні з «вагнерівцями».

У Міноборони РФ повідомленні заяви вагнерівців назвали «екзальтованими» і запевнили, що «добровольці та військовослужбовці штурмових підрозділів» отримують «все необхідне», зокрема і боєприпаси.

Прігожин попереджав, що в разі, якщо ПВК Вагнера не отримає боєприпасів і бойовики відійдуть з Бахмута, весь фронт посиплеться «аж до російських кордонів», а ЗСУ підуть на прорив.

Свого часу Пригожина вважали близьким соратником президента Росії Путіна , однак у січні їх стосунки погіршились після неодноразово критики Прігожиним Міністерства оборони Росії.

Коментуючи захоплення російськими військами Соледара, Путін не згадав визначну роль групи Вагнера, натомість публічно подякував Міністерству оборони.

Поделиться публикацией