ОФІЦІЙНА ЗАЯВКА УКРАЇНИ НА ВСТУП ДО НАТО ФОРМАЛІЗУВАЛА ДІАЛОГ ПРО НАШЕ МАЙБУТНЄ ЧЛЕНСТВО — ПОСОЛ УКРАЇНИ В НАТО

Офіційна заявка України на вступ до Північноатлантичного Альянсу формалізувала діалог про наше майбутнє членство в НАТО.

Про це 4 жовтня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на заяву посла України в НАТО Наталію Галібаренко.

«Що стосується конкретного плану дій, то тут, звичайно, м’яч на стороні НАТО, тому що після того, як заявка була офіційно передана, країни-члени мають попередньо провести обговорення нашої заявки і висловити свою позицію. Мене радує, що тепер дискусія про наше майбутнє членство по факту отримала формалізований характер», — сказала Галібаренко.

За її словами, раніше, коли офіційно питання членства не ставилося, це були неофіційні обговорення в кулуарах, а тепер вони відбуватимуться в рамках Північноатлантичної ради на різних рівнях.

Посол України в НАТО зазначила, що одне з перших обговорень буде на рівні послів, а друге, не виключено, відбудеться вже в рамках засідання міністрів оборони.

У цьому контексті Галібаренко поінформувала, що 12-13 жовтня глави оборонних відомств зберуться у форматі Рамштайн, а потім відбудеться засідання міністрів оборони країн НАТО, де очікується участь українського міністра оборони Олексія Резнікова. А в листопаді планується засідання міністрів закордонних справ НАТО.

«Тобто ми вже формалізуємо цю дискусію (щодо майбутнього членства України в НАТО – ред)», — акцентувала Галібаренко.

Поделиться публикацией