КБ «ЛУЧ» ТА «РАДІОНІКС» ПРОВЕЛИ УСПІШНІ ПУСКИ РАКЕТ З МОДЕРНІЗОВАНОГО ЗРК С-125 «ПЕЧОРА»

КБ «Луч» і науково-виробниче підприємство «Радіонікс» провели в інтересах замовника успішні пуски ракет з модернізованого ЗРК С-125 «Печора». Про це 14 жовтня повідомив портал www.ukrmilitary.com.

Відомо, що дальня межа зони ураження зенітного ракетного комплексу С-125М з новими ракетами становить 40 км, а максимальна висота зони поразки — 25 км.

«Радіонікс» модернізує усі елементи комплексу С-125М «Печора», при цьому фахівці головною родзинкою вже назвали модернізацію ракет 5В27Д для ЗРК С-125М «Печора». Вона, зокрема, передбачає установку на ракети 5В27Д напівактивної або активної головки наведення, що розроблені компанією «Радіонікс».

У модернізованої ракети 5В27Д-М1 з напівактивною головкою самонаведення (ЗУР 5В27Д-М1) реалізований комбінований спосіб наведення на ціль. Так, на початковій ділянці траєкторії застосовується інерційне наведення, на кінцевій ділянці траєкторії застосовується напівактивне самонаведення після захоплення цілі при підсвітці нової РЛС FCR-125.

Така головка самонаведення забезпечує виявлення і захоплення повітряної цілі типу МіГ-29 на дальності не менш 20 км, що істотно збільшує точність наведення ракети, в тому числі, по високоманевреним цілям.

Поделиться публикацией
-->