ЗСУ НЕ ФОРСУВАТИМУТЬ НАСТУП — ВИСНОВКИ РОЗВІДКИ ЕСТОНІЇ

ЗСУ не форсуватимуть наступ через те, що окупанти РФ намагатимуться максимально знищити наступальні можливості України, впевнений Марго Гросберг. Українські сили продовжують першу фазу своєї наступальної операції, а саме, проведення розвідки з метою пошуку слабких місць в обороні РФ, цитує його ERR.

«Очевидно, що ініціатива зараз в руках Збройних сил України, а це означає, що вони вибирають час, місце і засоби, якими вони будуть атакувати підрозділи противника», – підкреслив естонський воєначальник. Він також упевнений, що окупанти РФ намагатимуться максимально знищити наступальні можливості України, використовуючи для цього артилерію, мінні поля, а також удари з повітря. Разом з тим глава естонської військової розвідки каже, що ЗСУ не зволікають з контрнаступом через те, що РФ за останні дев’ять місяців витратила багато сил на розвиток своєї оборони на захоплених територіях.

«З цієї причини, а також для того, щоб не йти на зайві ризики, українці підходять до своєї операції більш методично, більш обережно і тихо, оскільки і людські, і технічні ресурси, по суті, на вагу золота», – уточнив він і продовжив, що наступного тижня продовжиться пошук слабких місць в російських лініях і, ймовірно, по всій лінії фронту. «Ми не побачимо наступу протягом наступних семи днів», — додав Гросберг.

Поделиться публикацией