УКРАЇНСЬКИЙ ОТРК «САПСАН» МАТИМЕ ДАЛЬНІСТЬ 400 КМ — ВІН ГОТОВИЙ НА 65-60%

Український оперативно-тактичний ракетний комплекс «Сапсан» матиме дальність 400 км — він готовий на 65-70%, а на завершення розробки й закінчення виробництва необхідні близько 500 млн доларів (понад 18 мільярдів гривень). Про це розповів голова «Західноукраїнського об’єднання підприємств оборонно-промислового комплексу» Ігор Крол для Security Talks на Апостроф TV.

 

Як відомо, «Сапсан» розробляється КБ «Південне» з допомогою десятків українських підприємств. «Сапсан» отримає дальність «400 кілометрів і більше». За словами Крола, у довоєнні часи Україна могла б виготовляти 20 ракет для ОТРК на рік. А наразі частина робіт виконується за кордоном, аби убезпечити обладнання та людей від небезпеки. Зазначимо, що саме підприємства асоціації «Західноукраїнського об’єднання підприємств ОПК» розробляють та виготовляють головки самонаведення для ракет комплексів «Сапсан» та «Грім-2». При цьому готовність експортної версії «Грім-2», в якому використовуються значна частина рішень, складає 75%. Водначас ОТРК «Сапсан» фактично поки що залишається навіть не дослідним зразком, а проєктом на стадії розробки.

Розробка ОТРК «Сапсан» стартувала ще у 2006 році. На початку лютого 2022 року ЗСУ оголосили про плани щодо переозброєння, зокрема доведення ОТРК «Сапсан». Восени 2022 року мав місце шпигунський скандал, повʼязаний з КБ «Південне».

Поделиться публикацией