ЗБРОЙНІ СИЛИ РФ ОТРИМАЛИ ЧЕРГОВУ ПАРТІЮ ТАНКІВ Т-80БВМ

Збройні сили РФ отримали в грудні 2020 року чергову партію основних бойових танків Т-80БВМ.

Про це 13 січня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на російські медіа. Машини побудовані на Омському заводі транспортного машинобудування, що входить до складу УВЗ. Танки пройшли випробування. Розмір партії російські медіа приховують.

В прес-релізі підприємства зазначається, що воно перейшло до виконання ДОЗ на 2021 рік.

Т-80БВМ — це варіант модернізації танка Т-80БВ, що розроблений Омським заводом транспортного машинобудування, та (як стверджує виробник) забезпечує підвищення його основних бойових якостей: вогневої потужності, захищеності, рухливості і командної керованості, подальшу підтримку його життєвого циклу підприємствами промисловості.

Збройні сили РФ отримали партію Т-80БВМ. Танки Т-80БВМ з партії, що надійшла до ЗС РФ у грудні 2020 р. ФОТО: кадр з відео ТАСС

Модернізація включає установку багатоканального прицілу навідника «Сосна-У», що включає візирний, тепловізійний, далекомірний канали, а також канал керування ракетою.

На танк встановлена ​​125 мм гармата 2А46М-4, стабілізатор озброєння 2Е58 і прилад спостереження механіка-водія ТВН-5.

Механізм заряджання доопрацьований під розміщення бронебійних боєприпасів зі збідненим ураном (3БМ59 «Свинец-1» і 3БМ60 «Свинец-2»).

Підвищення командної керованості забезпечено установкою УКХ-радіостанції Р-168-25У-2 «Акведук». Для захисту від вогню противника машина оснащена протикумулятивними гратчастими екранами і комплексом модульної динамічного захисту «Релікт».

Також танк отримав доопрацьований газотурбінний двигун ГТД-1250. Бойова маса машини складає 46 т.

В серпні 2020 року під час демонстрацій своїх можливостей на оборонному форумі «Армія-2020» на підмосковному полігоні «Алабіно» стався конфуз: модернізовані російські танки Т-80БВМ не змогли вразити цілі.

Танк мав уразити цілі за допомогою керованих протитанкових ракет 9M119, проте екіпаж танку не зміг цього зробити — три промахи з трьох.

Поделиться публикацией