О. КУШНАРЬОВ ОЧОЛИВ КБ «ПІВДЕННЕ»

Перший заступник Генерального конструктора – Генеральний директор з системного проектування КБ «Південне» Олександр Кушнарьов очолив КБ «Південне».

 

Про це повідомила пресслужба державного підприємства.

Олександр Павлович з 13 січня 2021 року виконуватиме обов’язки Генерального директора відповідно до Наказу Державного космічного агентства України №1-кп від 11.01.2021.

Олександр Павлович Кушнарьов народився в 1964 р. у с. Дмитрівка Петропавлівського району Дніпропетровської області. У 1987 р. закінчив Дніпропетровський державний університет за спеціальністю «Виробництво літальних апаратів».

Після закінчення ДДУ з 1987 р. по 1989 р. проходив службу в армії на космодромі Байконур.

На Державному підприємстві «Конструкторське бюро «Південне» працює з липня 1989 року:

1989-1991 рр. – інженер;

1991-1992 рр. – інженер-конструктор 2 категорії;

1992-1996 рр. – інженер-конструктор 1 категорії;

1996-2001 рр. – провідний інженер;

2001-2002 рр. – провідний інженер-конструктор;

2002 р. – начальник групи, начальник сектору;

2002-2005 рр. – начальник відділу;

2005-2012 рр. – начальник проектного комплексу;

з 2012 р. – перший заступник Генерального конструктора – Генерального директора з системного проектування.

 

 

 

Державне підприємство «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля» є одним з найвідоміших і визнаних у світі науково-конструкторських підприємств з розроблення ракетно-космічної техніки. Цей авторитет базується на унікальному досвіді у створенні ракетно-космічної техніки, набутому за більше ніж 60 років існування підприємства, і підкріплюється вмінням розвиватися у сучасних економічних і політичних реаліях, гнучко реагуючи на потреби світового космічного ринку.

 

Зусиллями колективу КБ «Південне» і організацій-партнерів було створено дев’ять типів космічних ракет-носіїв, з використанням яких здійснено близько 500 запусків і виведено на орбіти більше 1 100 космічних апаратів.

 

В активі КБ «Південне» велика кількість успішних розробок космічних транспортних систем, багато з яких стали досягненнями світового рівня. До них можна віднести, наприклад, створення екологічно чистого ракетно-космічного комплексу «Зеніт», який характеризується високою надійністю, повною автоматизацією підготовки та пуску ракети-носія, високою точністю виведення космічних апаратів на орбіти.

У цей час усе більшу роль в реалізації ракетно-космічних проектів відіграє міжнародне співробітництво. Так КБ «Південне» бере участь в експлуатації американської ракети-носія середнього класу «Антарес» для доставки вантажів на Міжнародну космічну станцію і створенні ракети-носія «Циклон-4М», призначеної для запусків космічних апаратів з території Канади.

 

На базі відпрацьованих технологій ракет-носіїв сімейства «Зеніт» і «Циклон» колектив КБ «Південне» створює нове перспективне сімейство ракет-носіїв «Маяк».

Поделиться публикацией