ДО 2020 РОКУ ВСІ БОЙОВІ ЧАСТИНИ ЗСУ БУДУТЬ ПЕРЕОЗБРОЄНІ НА СТАНЦІЇ ASELSAN ТА HARRIS, – НАЧАЛЬНИК ВІЙСЬК ЗВ’ЯЗКУ ЗСУ

«Радіостанції Motorola залишаться на озброєнні лише в частинах забезпечення», – повідомив під час брифінгу з питань забезпечення Збройних Сил України сучасними засобами зв’язку 10 листопада 2017 р. начальник військ зв’язку ЗСУ, начальник Головного управління зв’язку та інформаційних систем ГШ ЗС України генерал-майор Володимир Рапко.

«Переозброїти потрібно всіх одразу – протягом максимум 4-х років. Якщо цей процесс затягнеться, остання переоснащена частина буде несумісною за зв’язком з першою. Тому що технології оновлюються в середньому раз в п’ять років. З кінця 2018 року ми плануємо поступово витіснити радіостанції Motorola в підрозділи тилового, технічного, оперативного та інших видів забезпечення, і залишити їх лише як індивідуальні радіостанції солдат. Всі інші радіостанції в бойових частинах ЗСУ до 2020 будуть виробництва Harris та Aselsan», – заявив генерал-майор.

«На даний час радіостанцій Harris ми маємо на декілька бригад, радіостанцій Aselsan – більше ніж на одну бригаду. Переоснащення частин та підрозділів вже почалось», – додав Рапко, та зупинився на питанні організації виробництва турецьких радіостанцій в Україні.

«Генеральний Штаб ЗСУ буде наполягати, щоб до кінця 2018 року виробництво Aselsan частково почалось в Україні. Деякі елементи – корпуси, антени, чохли можна робити в Україні вже зараз. Нам це потрібно», – підсумував генерал-майор.

ІА «ОПК»

 

Поделиться публикацией
-->