ПРОЕКТ БЮДЖЕТУ США ПЕРЕДБАЧАЄ ПІДТРИМКУ РОЗВИТКУ ВМС УКРАЇНИ

Схвалений проект нового бюджету США на оборону передбачає у 2018 році посилення повітряних і військово-морських сил України, а також, реабілітацію в медичних установах Сполучених Штатів поранених українських військовослужбовців, навчання і підготовку українських медичних фахівців у цій сфері. Про це з посиланням посольство України в США повідомив ua.112.ua.

Так, згідно з повідомленням, «проект закону санкціонує надання нашій державі летальних озброєнь оборонного характеру. У нього також включені нові положення, що дозволяють використання коштів оборонного бюджету США на потреби реабілітації в медичних установах Сполучених Штатів поранених українських військовослужбовців, навчання і підготовку українських медичних фахівців у цій сфері, а також для посилення можливості повітряних і військово-морських сил нашої держави», – йдеться в повідомленні.

Дипломати уточнили, що вперше на законодавчому рівні у Вашингтоні пропонують надати Україні такі оборонні засоби як радіолокаційні засоби протиповітряної оборони і спостереження за надводною ситуацією; військово-морські протимінні засоби; кораблі прибережної дії і берегової охорони.

Законопроект повинен бути прийнятий Сенатом і Палатою представників перед поданням на підпис президентові США.

«Позиція обох палат американського парламенту ще раз підкреслює високий рівень двопалатної і двопартійної підтримки України у протистоянні агресії Кремля», резюмували в українському посольстві.

Як повідомлялося, Ухвалений проект нового бюджету США на оборону передбачає виділення $350 млн Україні в якості допомоги на забезпечення безпеки, включаючи кошти на постачання оборонного летального озброєння.

Разом з тим у ньому вказується, що половина цих коштів буде виділена тільки після того, як «міністр оборони підтвердить, що Україна здійснила необхідні заходи в області реформи оборонно-інституційних структур».

Крім того, в документі йдеться, що країнам Балтії планується виділити 100 млн дол. з Європейської ініціативи стримування на програми, які будуть сприяти «вдосконалення обороноздатності і створення можливостей щодо протистояння російської агресії».

Раніше повідомлялося, що сенатор від Республіканської партії США Роб Портман заявив про те, що Сполучені Штати Америки нададуть Україні допомогу на оборону за умови прогресу у ключових реформах оборонного сектора. Однак 9 жовтня Білий дім спростував повідомлення про рішення постачати летальну зброю до України

Поделиться публикацией
-->