ВІЙНА В УКРАЇНІ, ШВИДШЕ ЗА ВСЕ, ЗАЛИШИТЬСЯ ЗАТЯЖНИМ КОНФЛІКТОМ — МІЛЛІ

Найімовірніше, війна Росії проти України не завершиться найближчим часом та у майбутньому перейде у затяжну форму.

Про це під час спільної пресконференції з міністром оборони США Ллойдом Остіном заявив голова Комітету начальників штабів Збройних сил США генерал Марк Міллі.

«Сьогодні вже 147-й день від дня російського вторгнення в Україну, незаконного та неспровокованого, великомасштабного — сильний проти слабкого. Ця боротьба, швидше за все, залишиться затяжним конфліктом», — зауважив генерал.

Раніше Ллойд Остін заявив, що бойові дії в Україні перебувають на вирішальній стадії, і Захід продовжить шукати нові способи надання довгострокової військової допомоги Києву.

«Йдеться про вирішальний етап конфлікту. Тому наша колективна підтримка України має життєву важливість, має бути невідкладною», — зазначив посадовець.

Крім того, генерал повідомив, що рішення про навчання українських пілотів у США або в їхніх союзників поки що немає, але це питання вивчається.

«Ми розглядаємо всі опції, щоб подати міністру та президенту. Рішень щодо цього поки що немає. Але вивчаємо широке розмаїття опцій, щоб включити навчання пілотів», — сказав Міллі на брифінгу за результатами четвертої зустрічі Контактної групи з оборони України 20 липня.

Поделиться публикацией