БРАЗИЛЬСЬКІЙ ЛІТАК ДЛЯ УКРАЇНИ. SUPER TUCANO В КИЄВІ

На Міжнародному авіакосмічному салоні «АВІАСВІТ-ХХІ» з’явився макет літака A-29 Super Tucano виробництва бразильської компанії Embraer.

Про це повідомив портал Мілітарний.

Раніше повідомлялося, що Повітряні Сили ЗС України розглядають можливість придбання літака «Super Tucano», як заміну для навчально-бойового літака L-39, тобто може замінити так звану «шкільну парту» для військових авіаторів України, а під час робочої поїздки делегації Повітряних Сил ЗС України у 2019 році до Бразилії, нашим військовим посадовцям вдалось на практиці оцінити літаки Super Tucano.

Крім того, нещодавно з’явилася інформація що військово-повітряні сили Туркменістану придбали три навчально-бойові бойові літаки A-29B Super Tucano.

За інформацією Defense Express, єдина деталь, яку розкрив цей портал – ці Super Tucano із Бразилії до Туркменістану виконають самостійний переліт. Очевидно, це робиться для того, щоб переконати туркменських військових у високих якостях своїх літаків, і відповідно – отримати нове замовлення.

«Ми не можемо виключати, що присутність бразильських гостей із Embraer навіть у такому форматі стане складовою ланцюжку подій, що дадуть як результат переозброєння наших Повітряних Сил із L-39 на Super Tucano», — додали в редакції.

EMB-314 Super Tucano — легкий турбогвинтовий штурмовик, що випускається бразильською компанією Embraer.

Турбогвинтові літаки призначені для виконання завдань безпосередньої авіаційної підтримки, нанесення ударів, ведення розвідки, навчання пілотів і підтримки операцій проти незаконних збройних формувань.

Крейсерська швидкість 520 км/год, бойовий радіус 500 км, практична дальність 1330 км. Для зльоту і посадки літака достатньо злітно-посадкової смуги довжиною 900 м. Маса корисного навантаження 1550 кг.

Літак має п’ять точок підвіски зброї та може нести 20-мм гармату, 2 ракети класу «повітря-повітря» типу AIM-9 Sidewinder (MAA-1 Piranha, Python 3/4), 4 × блоки 70-мм НАР, звичайні або кориговані бомби.

Також озброєння Super Tucano включає два 12,7-мм кулемети FN Herstal M3 з боєзапасом по 200 набоїв.

Поделиться публикацией