ЕКСПОРТНІ КОНТРАКТИ – ЦЕ НЕ ПРОСТО ДЖЕРЕЛО ЗАРОБІТКУ, А ЩЕ Й ДЖЕРЕЛО ОТРИМАННЯ НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ – Ю. ПОЛЬОВИЙ

Через експортні контракти Україна втрачає можливість бути самостійною технологічною державою в галузі оборони та безпеки.
Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «ОПК» повідомив директор компанії «Рамзай» Юрій Польовий.
«Для Українських підприємств стало традицією отримувати нові технології через експорт озброєнь та експортні контракти. Наприклад, створення нової прицільної станції нашим підприємством також пов’язано з зовнішніми контрактами та ініціативою наших спеціалістів. Тобто, ми грошей від держави не отримували», — пояснив він.
Крім того, співбесідник додав, що експортні контракти – це не просто джерело заробітку, а ще й джерело отримання науково-технічної інформації.
«Як правило, експортна діяльність ведеться через тендери, тобто беруть участь декілька компаній, до того ж, часто зі світовим іменем. І на цих тендерах ми отримуємо доступ до можливостей конкурентів, ми визначаємо технічну планку, до якої ми повинні себе підтягувати», — наголосив директор компанії «Рамзай».
До того ж, він заявив, що в Україні є суттєве відставання в розвитку технологій через відсутність електронної комплектації.
Підсумовуючи питання експортної діяльності, Юрій Польовий наголосив, що не зважаючи на деякі переваги експорту, разом з цим Україна втрачає можливість стати самостійною технологічною державою.

Поделиться публикацией