СТАВКИ КОМІСІЙНОЇ ВИНАГОРОДИ ПОСЕРЕДНИКІВ З «УКРОБОРОНПРОМУ» ВАРІЮЮТЬ ВІД 5 ДО 10% — ZN.UA

Як установили аудитори, ставки комісійної винагороди в посередників з «Укроборонпрому» варіюють від 5 до 10%, а витрати комісіонера становлять від 5 до 34% від ціни контрактів.

Про це повідомив портал ZN.UA з посиланням на звіт Державної аудиторської служби України – йдеться про контракти ДП «Антонов».

У статті йдеться про наступне:

«Фактично з 2015 року «Укроборонпром» позбавив ДП «Антонов» права самостійно працювати за експортними контрактами, хоча уряд своєю постановою наділив підприємство такими правами.

Практично в усі зовнішньоекономічні контракти «Антонова» концерн увів спецекспортерів — «Укспецекспорт» і його дочірні компанії, які стягують із підприємства комісійну винагороду за посередництво та витрати комісіонера. Йдеться про багатомільйонні суми обігових коштів, які надходять прямо на рахунки посередників і не контролюються «Антоновим». При цьому сума комісійної винагороди абсолютно довільна. Наприклад, лише на одному контракті з поставок продукції індійському замовникові «Спецтехноекспорт» примудрився наварити майже 25% від ціни контракту, що становило понад 12 млн грн.

Як установили державні аудитори, обійшлося «Антонову» з 2018-го по третій квартал 2020 року майже в 200 млн грн. Із цієї суми 133,5 млн грн перераховано «Укроборонпрому» лише за три квартали 2020-го».

Поделиться публикацией