БУДІВЛЮ ТА ЗЕМЛІ МИКОЛАЇВСЬКОГО СУДНОБУДІВНОГО ЗАВОДУ ПРОДАЮТЬ НА АУКЦІОНІ ЧЕРЕЗ БОРГИ ПО ЗАРПЛАТІ

Будівлі та землю Миколаївського суднобудівного заводу, який входить до Державного концерну «Укроборонпром», виставили на продаж через заборгованість підприємства з виплати заробітної плати своїм працівникам, через яку на початку року навіть звільнили попереднього керівника оборонного концерну.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Системи електронних торгів арештованим майном.

Зокрема, загальна вартість виставленого на продаж майна складає 52,3 мільйони гривень.

«OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) продає будівлі та земельну ділянку площею 6,924 га Миколаївського суднобудівного заводу за 52,3 млн грн. Причина продажу – борги по заробітній платі у сумі 30,2 млн грн.», — йдеться у повідомленні.

На продаж, зокрема, виставлено адміністративний побутовий корпус площею 15 026,6 кв. м.; добудовану набережну з берегоукріпленням 400 п.м.; залізничні шляхи 300 п. м.; автодороги та інші споруди.

«Будівлі розташовані в центрі міста Миколаїв, на березі річки. Ділянка обладнана автомобільними й залізничними шляхами. Важливо, що будівлі продаються разом із землею. Об’єкт має величезні перспективи як в плані офісної забудови, або як виробничий чи складський майданчик» — підкреслив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов.

Власником майна є держава в особі концерну «Укроборонпром» в господарському віданні якого є ДП «Миколаївський суднобудівний завод (колишній ДП «Суднобудівний завод ім. 61 Комунара»).

Нагадаємо, наприкінці грудня 2017 року прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що голова ДК «Укроборонпром» Роман Романов має подати у відставку через нездатність вирішити питання щодо заборгованості по заробітній платі працівникам підприємства.

На той момент заборгованість із зарплати на Миколаївському суднобудівельному заводі становить понад 58 мільйонів гривень. Через ці борги з жовтня ДП «Миколаївський суднобудівний завод» припинив свою роботу.

Поделиться публикацией