ПІСЛЯ ПРОХОДЖЕННЯ ВИПРОБУВАНЬ “ВІЛЬХА” БУДЕ ВЗЯТА НА ОЗБРОЄННЯ – МІНІСТР ОБОРОНИ УКРАЇНИ

Державні випробування проходитимуть у декілька етапів, під час яких замовником перевірятимуться на відповідність заданим параметрам усі тактико-технічні характеристики ракет. Після проходження цих випробувань “Вільха” буде взята на озброєння та розпочнеться її серійне виробництво для потреб Збройних Сил України. Таку інформацію повідомив  Міністр оборони України Степан Полторак в інтерв’ю журналістам BBC News Україна 24 квітня ц.р.

«Ракета йде для систем залпового вогню «Смерч», які виробляються у Росії. Звичайно, їх ми не будемо купувати, тому вимушені створювати свою ракету»,- заявив С.Полторак.

Також Міністр оборони України вважає, що вона буде набагато кращою за технічними характеристикам. На першому етапі [розробок] дальність [ураження] фактично така сама (Максимальна дальність стрільби РСЗО «Смерч» — 120 км. — Ред.), на другому буде значно більшою.

«Але по точності й ефективності це набагато краща ракета, ніж у РФ. Коли будуть завершені випробування, її поставлять на масове виробництво. А для того, щоб зберегти боєздатність наших частин, на основі таких розробок ми відремонтували старі ракети для «Смерчів», — повідомив Степан Полторак.

 

Поделиться публикацией