КАНАДА ВІДПРАВИТЬ В УКРАЇНУ 400 ВІЙСЬКОВИХ І ПЕРЕДАСТЬ НЕЛЕТАЛЬНЕ ОБЛАДНАННЯ

Канада відправить в Україну 400 військових і передасть нелетальне обладнання, розвідувальні дані та допоможе впоратися з кібератаками. Також планується виділити майже 40 мільйонів доларів додаткової допомоги від Канади.

Про це 27 січня ц.р. повідомив «Фокус», посилаючись на заяву прем’єр-міністру Канади Джастіну Трюдо під час брифінгу.

«Я дозволив Збройним силам Канади найближчими днями спрямувати в Україну 60 військовослужбовців, які приєднаються до майже 200 жінок і чоловіків, які вже перебувають у країні», — сказав Трюдо.

Повідомляється, що канадські військові сили не зможуть брати участь у військових операціях спільно із ЗСУ, але вони зможуть їх консультувати та давати поради.

Таке рішення ухвалено в межах розширення канадсько-української місії UNIFIER. Вона створена в 2015 році для вкладу військових сил Канади в безпеку України та координації із ЗСУ та продовжена ще на 3 роки. Спочатку місія збільшиться на 60 військових, але згодом зросте до 400.

Прем’єр-міністр Канади також закликав Росію до діалогу задля мирного врегулювання ситуації довкола України.

Крім того, Канада виділить Україні $39,5 млн додатково до кредиту майже $100 млн, який вона запропонувала минулого тижня.

«Канада залишається твердим другом України і продовжить тісно співпрацювати з українським урядом і партнерами в регіоні», — заявив канадський прем’єр.

Поделиться публикацией