РАТИФІКОВАНО РАМКОВУ УГОДУ МІЖ УРЯДАМИ УКРАЇНИ ТА УРЯДОМ СПОЛУЧЕНОГО КОРОЛІВСТВА ЩОДО КРЕДИТНОЇ ПІДТРИМКИ РОЗВИТКУ ВМС УКРАЇНИ

Ратифіковано Рамкову угоду між Урядами України та Урядом Сполученого Королівства щодо кредитної підтримки розвитку ВМС України, вчинену 12 листопада 2021 року у Лондоні.

Про це 27 січня ц.р. повідомив портал Ukrainian military pages.

Повідомляється, що відповідний законопроєкт № 0143 підтримали 274 народних депутатів.

Відомо, що британсько-українська угода передбачає фінансування закупівлі та обслуговування двох протимінних кораблів, спільного виробництва восьми ракетних кораблів та фрегата, поставку і модернізацію озброєння для наявних суден та консультаційно-технічну підтримку будівництва військово-морської інфраструктури.

Раніше британський уряд оприлюднив текст угоди:

Офіційна підтримка Українській стороні складається з позик UKEF (агенція експортного фінансування Сполученого Королівства) з експортного фінансування та банківських позик, сума яких не перевищує 750 та 950 млн фунтів стерлінгів або еквівалент у доларах США чи євро відповідно.

Строк погашення кредиту за кожним контрактом не перевищує 10 років; ставка: для позик UKEF – C.I.R.R’. (Довідкова комерційна процентна ставка), установлена UKEF відповідно до правил ОЕСР; для банківських позик – ставка C.I.R.R., установлена UKEF відповідно до правил ОЕСР, та збільшена на маржу, яка не перевищує 2,5% річних або еталонний показник вартості банківської позики у відповідній валюті.

Рамковою угодою передбачається звільнення усіх товарів та послуг, доходу постачальників у рамках контракту від оподаткування, зокрема, податком на додану вартість.

Поделиться публикацией